Afsnittet handler om afgift af spil i forbindelse med offentlige forlystelser.
Afsnittet indeholder:
Se også afsnit E.A.9.14 for bestemmelser om regnskab og kontrol.
Indehavere af en tilladelse til udbud af spil i forbindelse med offentlige forlystelser skal betale en afgift af gevinster på 17,5 pct., beregnet af den del af gevinstens værdi, der overstiger 200 kr. Se SPILAL § 14. Det er politiet, som giver tilladelsen. Se § 23, stk. 1 og 2, i lov om politiets virksomhed.
Lykkespil, herunder roulettespil og tombola, og behændighedsspil, er omfattet. Se §§ 9-15 i bekendtgørelse om offentlige forlystelser, hvor de nærmere regler for spillene er fastsat.
Der skal opnås tilladelse fra politiet til at udbyde spil i forbindelse med offentlige forlystelser. Se § 23, stk. 1 og 2, i lov om politiets virksomhed, og i bekendtgørelse om offentlige forlystelser. I bekendtgørelsen står blandt andet, at tilladelsen gives af politimesteren på det sted, hvor ansøgeren har sin bopæl eller, hvis ansøgeren er et selskab, selskabets hjemsted.
Den som udbyder spillene, skal betale afgift heraf.
Spil om penge eller stærke drikke er ikke tilladt i forbindelse med offentlige forlystelser. Se § 10 i bekendtgørelse om offentlige forlystelser. Gevinster vundet i spil i forbindelse med offentlige forlystelser er derfor altid varer. Spillemærker anses for varer, hvis værdi er spillemærkets pålydende i kr. Spillemærker må kun anvendes til fortsat spil, adgang til andre forlystelser eller køb af varer på stedet, dog ikke køb af stærke drikke.
Af gevinster skal der betales en afgift på 17,5 pct. af den del af varens værdi, der overstiger 200 kr. Se SPILAL § 14. Afgiften beregnes på grundlag af gevinstens handelsværdi ved salg til forbrugere. Det er derfor ikke anskaffelsesbeløbet, der skal lægges til grund. Se SPILAL § 25, stk. 3.
Der skal betales afgift af alle gevinstbeløb, uanset om gevinsten afhentes eller ej.
Dog er gevinster på usolgte lodder afgiftsfri og skal derfor ikke medtages på afgiftsanmeldelsen. Det er en betingelse for afgiftsfriheden, at udbyderen af lotteriet kan dokumentere, at gevinsterne er faldet på ikke solgte lodder. Dokumentationen kan fx bestå af de usolgte lodder samt gevinstlister. Se også afsnit E.A.9.14 om regnskab og kontrol og afsnit A.B.3.5.3 om regnskab.
Der skal heller ikke betales afgift af uafhentede lotterigevinster, hvis de efterfølgende bruges igen som gevinster i tilsvarende lotterispil. Se SPILAL § 26, stk. 4. Som uafhentet lotterigevinster anses fx gevinster, som vinderen ikke ønsker at tage med sig.
En tombola anses for at være et lotteri i spillelovgivningen.
Afgiftsperioden er kalendermåneden. Angivelse og indbetaling af afgiften skal ske senest den 15. i måneden efter udløbet af afgiftsperioden. Se SPILAL § 21, stk. 1.
Alle, der har fået tilladelse til at udbyde spil i forbindelse med offentlige forlystelser, og som skal betale afgift, skal anmelde deres virksomhed til registrering. Dette skal ske senest fire uger efter tilladelsen er opnået, og før afholdelse af spil påbegyndes. Se SPILAL § 19, stk. 1 og 2.
Registreringen skal ske ved brug af blanket 29.063, som kan findes på www.virk.dk.
Ændringer i de oplysninger, der er anmeldt til registrering, skal meddeles SKAT senest otte dage efter ændringen.
Angivelse og betaling af afgiften skal ske til SKAT senest den 15. i måneden efter udløbet af afgiftsperioden. Se SPILAL § 21, stk. 1.
En registreringspligtig virksomhed skal foretage angivelse efter hver afgiftsperiode. Selv om der i en afgiftsperiode ikke har været spil, eller der ikke har været gevinster med værdi over 200 kr., skal der foretages angivelse, hvor afgiften angives til 0 kr.
SKAT kan afkorte afgiftsperioden og betalingsfristen for en registreret virksomhed med kalendermåneden som afgiftsperiode, hvis afgiften ikke er betalt rettidigt. Se SPILAL § 21, stk.2.
De registrerede virksomheder skal som udgangspunkt tilmelde sig og bruge TastSelv til angivelse og betaling.
Har en indehaver af en tilladelse til at udbyde spil i forbindelse med offentlige forlystelser ikke udbudt spil med en gevinst med handelsværdi over 200 kr., er tilladelsesindehaveren ikke afgiftspligtig efter SPILAL og skal ikke foretage registrering.