A.C.1.3.2 Borgerens indsigelsesret

Dette afsnit beskriver, en parts mulighed for at fremsætte indsigelser mod beslutningen om, at der iværksættes et tvangsindgreb.

Afsnittet indeholder:

Regel

En part kan inden for en frist, der fastsættes af SKAT, fremsætte indsigelser mod beslutningen om, at der iværksætte et tvangsindgreb. Se RSL § 5, stk. 3.

Fristen for indsigelser

SKAT skal i varslingsbrevet vejlede om retten til at fremkomme med indsigelser indenfor fristen. Fristen kan som udgangspunkt ikke fastsættes til under 7 dage.

Karakteren af indsigelser

Kommer borgeren/virksomheden med indsigelser indenfor den fastsatte frist, har SKAT pligt til at vurdere, om der er grundlag for at fastholde beslutningen om iværksættelse af tvangsindgreb.

Gøres der eksempelvis indsigelse imod tidspunktet for tvangsindgrebets gennemførelse, skal SKAT foretage en afvejning af bl.a. hensynet til borgeren/virksomheden og hensynet til en hensigtsmæssig planlægning af kontrolarbejdet.

SKAT fastholder beslutning om gennemførelse af tvangsindgreb

Hvis SKAT efter en nærmere vurdering af indsigelserne fastholder beslutningen, skal dette begrundes overfor parten senest samtidig med gennemførelsen af tvangsindgrebet.

Indsigelser efter fristens udløb

Indsigelser, der fremkommer efter fristens udløb, skal kun behandles, hvis der fremkommer nye faktiske oplysninger af væsentlig betydning for sagen, og som ikke forelå i forbindelse med SKATs oprindelige stillingtagen til sagen.